„Bez cukru #kasiuniagotuje”
Wydawnictwo: Edipresse
Autor: Katarzyna
Burzyńska-Sychowicz
Liczba stron: 208
Data premiery: 29.03.2017
W erze życia fit, eko i bio autorka
prezentuje nam mnóstwo apetycznych, pięknych potraw, które naprawdę są łatwe i
szybkie w wykonaniu, smaczne i kuszące. Ciekawe pomysły, połączenia, dekoracje
i wspaniałe zdjęcia prezentowanych dań to jedne z wielu atutów publikacji.
Tradycyjne dania jak np. omlety
udoskonalone zostały dodatkiem twarogu, budyniu czy też wspaniałą dekoracją z
owoców, dzięki czemu zyskały nowe, barwne życie. Zdrowe, nieprzetworzone
dodatki zwiększają wartość odżywczą potraw, dostarczając nam np. antocyjany czy
też witaminy.
Jedliście kiedyś super michę,
czekoladki jaglane, wegańskie brownie? A może skusi was jaglanello lub owsianka
malibu?
Pomimo bogactwa pomysłowych
przepisów książka nie jest jedynie zbiorem opisów potraw, lecz znajdziemy w
niej także porady praktyczne, „szczyptę informacji” i wesołe podejście do życia
i serwowania posiłków.
Książkę powinien posiadać w domu każdy
łakomczuch, ale także osoby dbające o zdrowie, sylwetkę, chcące zaprezentować
na swoim stole zdrowsze niż ogólnie dostępne słodkości, przekąski i ciasta.
Myślę, że przepisy uszczęśliwią niejednego z nas, a dodatek poczucia humoru
umieszczony w książce rozpromieni nam dzień i doda chęci do przygotowania nowej
potrawy razem z Kasią.
Czesc!
OdpowiedzUsuńDziekuje za wpis, ksiazka zapowiada sie ciekawie, zdecyduje sie na zakup.
Polecam książkę, naprawdę super przepisy i ciekawostki :)
OdpowiedzUsuń