Recenzja książki: „Bez cukru #kasiuniagotuje”



„Bez cukru #kasiuniagotuje”



Wydawnictwo: Edipresse


Autor: Katarzyna Burzyńska-Sychowicz


Liczba stron: 208


Data premiery: 29.03.2017






Zaskakujące jak wiele pysznych, słodkich potraw można przygotować bez użycia cukru.
W erze życia fit, eko i bio autorka prezentuje nam mnóstwo apetycznych, pięknych potraw, które naprawdę są łatwe i szybkie w wykonaniu, smaczne i kuszące. Ciekawe pomysły, połączenia, dekoracje i wspaniałe zdjęcia prezentowanych dań to jedne z wielu atutów publikacji.


Tradycyjne dania jak np. omlety udoskonalone zostały dodatkiem twarogu, budyniu czy też wspaniałą dekoracją z owoców, dzięki czemu zyskały nowe, barwne życie. Zdrowe, nieprzetworzone dodatki zwiększają wartość odżywczą potraw, dostarczając nam np. antocyjany czy też witaminy.


Jedliście kiedyś super michę, czekoladki jaglane, wegańskie brownie? A może skusi was jaglanello lub owsianka malibu? 


Pomimo bogactwa pomysłowych przepisów książka nie jest jedynie zbiorem opisów potraw, lecz znajdziemy w niej także porady praktyczne, „szczyptę informacji” i wesołe podejście do życia i serwowania posiłków. 


Książkę powinien posiadać w domu każdy łakomczuch, ale także osoby dbające o zdrowie, sylwetkę, chcące zaprezentować na swoim stole zdrowsze niż ogólnie dostępne słodkości, przekąski i ciasta. Myślę, że przepisy uszczęśliwią niejednego z nas, a dodatek poczucia humoru umieszczony w książce rozpromieni nam dzień i doda chęci do przygotowania nowej potrawy razem z Kasią.
 




 

Komentarze

  1. Anonimowymaja 19, 2017

    Czesc!

    Dziekuje za wpis, ksiazka zapowiada sie ciekawie, zdecyduje sie na zakup.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam książkę, naprawdę super przepisy i ciekawostki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)