Pasta kukurydziano-jajeczna z białym serem - teczasmakow

Breaking

teczasmakow

"Umysł jest swoim własnym panem i sam potrafi niebem uczynić piekło, a piekłem niebo." - John Milton

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

niedziela, 9 kwietnia 2017

Pasta kukurydziano-jajeczna z białym serem





Świetna pasta do faszerowania jajek na Wielkanoc, do smarowania chleba lub pieczonych ziemniaków.

Składniki:

  • 20 dkg sera białego
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 plastry cebuli
  • 3 jajka
  • pieprz ziołowy, sól, kurkuma


Jajka gotujemy na twardo i studzimy. 

Po wystygnięciu jajka obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka – aby nie uszkodzić białka.

Kukurydzę odcedzamy.

Ogórka kroimy w plastry.

Cebulę obieramy i kroimy 2 plastry. Plastry kroimy w kostkę.

W blenderze umieszczamy cebulę, kukurydzę, ogórka, żółtka jajek i blendujemy aż składniki się połączą.

Następnie dodajemy ser biały i przyprawy.

Po zblendowaniu pasta ma mieć jednolitą konsystencję.

Pastę używamy do faszerowania jajek, papryki, ziemniaków, lub też smarujemy nią pieczywo.

Smacznego :)






 


2 komentarze:

  1. Ciesze sie ze smakuje :) W tygodniu opublikuje kolejne 2 pasty, ktore mozna wykorzystać na Swieta :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz

Post Top Ad

Responsive Ads Here