Świetna pasta do faszerowania jajek
na Wielkanoc, do smarowania chleba lub pieczonych ziemniaków.
- 20 dkg sera białego
- pół puszki kukurydzy
- 1 ogórek kiszony
- 2 plastry cebuli
- 3 jajka
- pieprz ziołowy, sól, kurkuma
Jajka gotujemy na twardo i
studzimy.
Kukurydzę odcedzamy.
Ogórka kroimy w plastry.
Cebulę obieramy i kroimy 2 plastry.
Plastry kroimy w kostkę.
W blenderze umieszczamy cebulę,
kukurydzę, ogórka, żółtka jajek i blendujemy aż składniki się połączą.
Następnie dodajemy ser biały i
przyprawy.
Pastę używamy do faszerowania
jajek, papryki, ziemniaków, lub też smarujemy nią pieczywo.
Smacznego :)
pyszna pasta:)
OdpowiedzUsuńCiesze sie ze smakuje :) W tygodniu opublikuje kolejne 2 pasty, ktore mozna wykorzystać na Swieta :)
OdpowiedzUsuń