Surówka z fasolki szparagowej



W sezonie zróbmy surówkę ze świeżej fasolki, a w zimie wykorzystajmy mrożoną.

Składniki:
  • 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • oliwa z oliwek
  • pieprz czarny mielony, sól


Fasolkę szparagową myjemy i ucinamy końcówki.
Gotujemy ok. 20 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i studzimy.
Wyciągamy grube łyko i kroimy fasolkę na kawałki 2-3 cm.
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Starte jabłko mieszamy z fasolką szparagową i cebulą i dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Pieprzymy. Solimy w razie potrzeby.

Smacznego !








Komentarze