W sezonie zróbmy surówkę
ze świeżej fasolki, a w zimie wykorzystajmy mrożoną.
Składniki:
- 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 1 jabłko
- oliwa z oliwek
- pieprz czarny mielony, sól
Fasolkę szparagową
myjemy i ucinamy końcówki.
Gotujemy ok. 20 minut w
osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i studzimy.
Wyciągamy grube łyko i
kroimy fasolkę na kawałki 2-3 cm.
Jabłko obieramy i
ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obieramy i
kroimy w kostkę.
Starte jabłko mieszamy
z fasolką szparagową i cebulą i dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Pieprzymy. Solimy w
razie potrzeby.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)