Kapusta – pyszne,
chrupiące warzywo, na które właśnie mamy sezon. Lekkostrawna surówka z surowej
kapusty to źródło zdrowia, witamin i radości.
Składniki:
- ok. 0,3 kg czerwonej kapusty
- 1 duże jabłko lub 2 małe
- sok z połowy cytryny
- 0,5 cebuli
- pieprz czarny mielony, sól, pieprz ziołowy
- oliwa z oliwek
Kapustę szatkujemy.
Cebulę obieramy, myjemy
i kroimy w kostkę.
Cebulę myjemy i z
połówki wyciskamy sok.
Jabłko myjemy, obieramy
i ścieramy na tarce.
Całość składników
umieszczamy w misce i mieszamy.
Dodajemy przyprawy i 3
łyżki oliwy z oliwek.
Surówkę ubijamy i
wstawiamy do lodówki.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)