Prosty sposób na
spożycie cykorii, która nie wszystkim smakuje. W dzisiejszej surówce o
zdecydowanym smaku gorzki posmak cykorii zniknie bez śladu.
Składniki:
- 0,2 kg surowej, białej kapusty
- 4 rzodkiewki
- 3 liście cykorii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz czarny mielony
Kapustę i cykorię
szatkujemy. Cykorię kropimy sokiem z cytryny.
Rzodkiewki obieramy,
myjemy i kroimy w kostkę.
Kapustę, rzodkiewki,
cykorię i przyprawy umieszczamy w misce i mieszamy wraz z oliwą z oliwek.
Surówkę ugniatamy i
wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
Podawać jako dodatek do
obiadu.
Smacznego !
Uwielbiam rzodkiewki, wiec przepis niedługo zostanie wypróbowany. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMam nadzieje, ze surówka bedzie smakowac:) Smacznego!
Usuń