Surówka z białej kapusty z rzodkiewką i cykorią


 

Prosty sposób na spożycie cykorii, która nie wszystkim smakuje. W dzisiejszej surówce o zdecydowanym smaku gorzki posmak cykorii zniknie bez śladu.


Składniki:
  • 0,2 kg surowej, białej kapusty
  • 4 rzodkiewki
  • 3 liście cykorii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz czarny mielony

Kapustę i cykorię szatkujemy. Cykorię kropimy sokiem z cytryny.
Rzodkiewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Kapustę, rzodkiewki, cykorię i przyprawy umieszczamy w misce i mieszamy wraz z oliwą z oliwek.
Surówkę ugniatamy i wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego !





Komentarze

  1. Uwielbiam rzodkiewki, wiec przepis niedługo zostanie wypróbowany. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieje, ze surówka bedzie smakowac:) Smacznego!

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)