Patriotyczna sałatka biało czerwona



Jajka, papryka i pomidory – królowie smaku dziś upiększyli moje śniadanie. Jajka gotowane na twardo zadbają o nasz cholesterol, a czerwone warzywa wspomogą organizm w produkcji witaminy A.


Składniki:
  • kilka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz ziołowy

Ugotowane jajka kroimy w ćwiartki.
Pomidora malinowego i paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Pomidorki malinowe myjemy.
Pomidory, jajka, paprykę, koperek, przyprawy i oliwę z oliwek umieszczamy w misce i mieszamy.
Smacznego !






Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)