Jajka, papryka i
pomidory – królowie smaku dziś upiększyli moje śniadanie. Jajka gotowane na
twardo zadbają o nasz cholesterol, a czerwone warzywa wspomogą organizm w
produkcji witaminy A.
Składniki:
- kilka żółtych pomidorków koktajlowych
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 duży pomidor malinowy
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz ziołowy
Ugotowane jajka kroimy
w ćwiartki.
Pomidora malinowego i
paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Pomidorki malinowe
myjemy.
Pomidory, jajka,
paprykę, koperek, przyprawy i oliwę z oliwek umieszczamy w misce i mieszamy.
Smacznego !
Pasuje na Świeto Niepodleglosci :)
OdpowiedzUsuńŚwiętować można również na talerzu.
Usuń