Uwielbiam dynię
hokkaido, ma piękny kolor, wyrazisty smak i jest poręczna do noszenia w torbie
zakupowej.
Składniki:
- dynia hokkaido – ok. 0,8 kg
- 1 papryka czerwona
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sezamu
- 1 pomidor
- 1 łyżeczka sosu sojowego Tamari
- lubczyk, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, bazylia, majeranek
- garść posiekanej natki pietruszki
Dynię hokkaido można
jeść ze skórką, więc nie obierajmy jej. Pokrójmy ją tylko w dużą kostkę i
zetnijmy końcówki.
Pomidora, cebulę i
czosnek myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę.
Marchewkę obieramy i
kroimy w plastry.
W garnku zagotowujemy
osoloną wodę.
Gotujemy 0,5 godz.
Wyłączamy kuchenkę. Zup
chwilę blendujemy, jednakże tylko tak, aby część składników pozostała
niezblendowana.
Podawać ciepłą. Posypać
natką pietruszki.
Smacznego !
My brother recommended I may like this website. He was entirely right.
OdpowiedzUsuńThis put up truly made my day. You can not consider simply
how a lot time I had spent for this information! Thank you!
Slicznie wyglada :)
OdpowiedzUsuńSezon na dynie, dziekuje za przepis!
OdpowiedzUsuńUwielbiam Pani przepisy :)
OdpowiedzUsuńSliczne fotki
OdpowiedzUsuń