Jedna z moich ulubionych sałatek.
Prażony słonecznik nadaje smaku, a roszponka jest znacznie delikatniejsza niż
np. rukola, przez co sałatka z łatwością znajdzie wielu zwolenników.
Składniki:
- 8-10 pomidorków koktajlowych czerwonych
- 2 garści roszponki
- 2 łyżki prażonego, łuskanego słonecznika
- 8-10 oliwek czarnych
- 1 cebula
- 0,5 szklanki nerkowców
- ser feta – 1 opakowanie
- 100 g wędzonego łososia
- oliwa z oliwek – 3 łyżki
- pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, sól, bazylia
Roszponkę myjemy i
osuszamy.
Ser feta kroimy w kostkę,
łososia kroimy w kawałki.
Całość składników:
pomidorki, oliwki, łososia, ser feta, przyprawy, oliwę z oliwek, nerkowce,
roszponkę i cebulę – umieszczamy w misce i mieszamy.
Smacznego !
- -
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)