Kolejna biało-czerwona potrawka,
dająca poczucie sytości dzięki zawartości białka.
Papryka dodaje aromatu, a pomidory
pysznego smaku.
- 1 papryka czerwona
- 150 g tofu naturalnego
- 0,5 szklanki czerwonej soczewicy
- 0,5 szklanki kaszy kuskus
- 2 marchewki
- 30 dkg pieczarek
- 1 duży pomidor
- 300 ml śmietany 18%
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, tymianek, curry, bazylia
Paprykę i pomidora myjemy i kroimy
w dużą kostkę.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy
w plastry.
W rondlu zagotowujemy wodę.
Gdy zawrze – wrzucamy do niej
paprykę, pomidory, marchewki, pieczarki i pokrojone w kostkę tofu.
Chwilę gotujemy, dodajemy
soczewicę, przyprawy i solimy.
W razie potrzeby – dolewamy wody,
bo soczewica pochłania jej duże ilości.
Całość mieszamy i wyłączamy.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)