Białko w tofu,
węglowodany w makaronie, witaminy w warzywach – to główne zalety potrawy, która
daje uczucie sytości bez zdędnej ociężałości.
Składniki:
- 1 opakowanie tofu naturalnego – 200 g
- 1-1,5 szklanki makaronu pełnoziarnistego
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 marchewki
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 cebuli
- 2 jajka
- 20 dkg mrożonego bobu
- 200 ml śmietany 18%
- 1 papryczka ostra
- olej kokosowy
Makaron gotujemy w
osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy
niewielką ilość oleju kokosowego, następnie podsmażamy na min obraną i
pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem.
Następnie dodajemy
pokrojone w kostkę tofu i szpinak.
Marchewki obieramy i
strugamy obieraczką do warzyw wzdłuż na długie paski.
Marchew dodajemy do
szpinaku.
Dodajemy ok. 1 cm ostrej
papryczki drobno posiekanej.
Dodajemy bób.
Wbijamy 2 jajka. Dodajemy
przyprawy i solimy.
Całość mieszamy, dusimy
ok. 0,5 godz. Mieszając od czasu do czasu.
Pod koniec gotowania
dodajemy śmietanę.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)