Dziś przepis będący
połączeniem tofucznicy i tradycyjnej jajecznicy. Bardzo pożywne, dostarczające
sporo białka pożywienie. Szybkie do przygotowania i dobre zarówno na ciepło jak
i na zimno.
- 6 jajek
- 200 g tofu naturalnego
- pół cebuli
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka, oregano
- rzeżucha lub szczypiorek do posypania
Umyte jajka rozbijamy
do miski.
Tofu odsączamy i kroimy
w kostkę. Mieszamy z jajkami.
Cebulę obieramy i
kroimy w kostkę.
Cebulę wrzucamy na
rozgrzane masło, dodajemy przyprawy i smażymy na małym ogniu kilka minut.
Dodajemy rozbite jajka
z tofu.
Całość wciąż mieszamy.
Solimy.
Gdy całość się zetnie –
nakładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem lub rzeżuchą.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)