Sałatka owocowa z andrutami




Zamiast jeść pojedyncze owoce czasem warto urozmaicić jadłospis o mieszankę owoców, przygotowując np. porcje na 2 lub więcej osób.

Składniki:

  • 1 grejpfrut czerwony
  • pół awokado
  • sok z połowy cytryny
  • 2 mandarynki
  • 2 andruty
  • 1 banan
  • opcjonalnie: 4 łyżki śmietany 18%


Owoce myjemy i obieramy ze skórki. 

Mandarynki i grejpfruta kroimy na pół, następnie w plastry.

Połowę banana kroimy w plastry, a drugą połowę w paski.

Awokado kroimy w kostkę.

Andruty łamiemy na mniejsze kawałki.

Owoce wykładamy na półmisek.

Między owoce wkładamy kawałki andrutów.

Można polać śmietaną.

Jeść po przyrządzeniu.

Smacznego :)



 
 



Komentarze