Lekka, kontrastowa potrawka,
połączenie czerwieni i zieleni – doskonała w lecie i w zimowe, ponure dni.
Składniki:
- 50 dkg fasolki szparagowej zielonej – może być mrożona
- szklanka makaronu pióra pełnoziarnistego
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 biała cebula
- 2 garści sezamu jasnego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- tymianek, majeranek, pieprz czarny, pieprz ziołowy, kurkuma, lubczyk, sól
Fasolkę rozmrażamy lub jeśli mamy
świeżą – myjemy i odcinamy ogonki.
Obieramy i myjemy cebulę. Cebulę
kroimy w plastry.
Seler naciowy myjemy i kroimy w
plastry.
Na patelni zagotowujemy szklankę
wody.
Gdy zawrze – wrzucamy fasolkę, seler i cebulę.
Dodajemy sezam, przyprawy i
koncentrat pomidorowy. Solimy.
Podawać z makaronem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)