Poniżej przedstawiam przepis na
pieczone ziemniaczki i łososia, natomiast przepis na surówkę znajdziecie na
moim blogu.
- filet z łososia – ok. 150 g na osobę
- po ok. 4 ziemniaki na osobę
- pieprz, sól
- cytryna
Łososia myjemy, wyciągamy ości i
kroimy w kawałki na 1 porcję.
Solimy, pieprzymy i skrapiamy
sokiem z cytryny.
Zawijamy w folię spożywczą i
odkładamy do przegryzienia się składników.
Obieramy i myjemy ziemniaki, kroimy
w paski.
Układamy na kratkowanej blaszce do
pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Pieczemy bez tłuszczu ok. 40 minut,
w razie potrzeby włączając termo obieg.
20 minut przed końcem pieczenia ziemniaków
– do piekarnika wstawiamy rybę.
Całość pieczemy jeszcze 20 minut.
Serwować na talerze razem z surówką
z pora.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)