Prosta, jednogarnkowa potrawa,
kolorowa i aromatyczna. Przenikające się smaki papryki i pieczarek to uczta dla
podniebienia.
- 1 duża cukinia lub 2 małe
- 0,7 kg pieczarek
- 1 papryka zielona
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula czerwona
- pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, opcjonalnie trawa cytrynowa mielona
Papryki myjemy, wykrawamy gniazda
nasienne i kroimy w kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w plastry.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy
w plastry.
W rondlu lub garnku zagotowujemy 2
szklanki wody.
Gdy zawrze – wrzucamy warzywa i
przyprawy.
Całość dusimy na małym ogniu przez
ok. pół godziny.
Najlepiej podawać z ciemnym ryżem
lub kaszami.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)