Dekoracyjne, kolorowe i piękne
kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z jajkiem na twardo, serem żółtym, rukolą i
pomidorkami koktajlowymi – doskonałe zarówno na codzienny posiłek, jak i na
przyjęcie
Składniki:
- kromki pieczywa pełnoziarnistego
- po pół plasterka łososia wędzonego na kanapkę
- po pół plasterka sera żółtego na kanapkę
- opakowanie rukoli
- 1-2 jajka na osobę
- sałata
- po 1/3 plasterka czerwonej cebuli na kromkę chleba
- olej lniany do smarowania pieczywa
- pieprz i sól
Jajka gotujemy na twardo.
Chleb smarujemy odrobiną oleju
lnianego.
Myjemy sałatę i rukolę. Odsączamy.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w
plasterki.
Na talerz wykładamy sałatę, na nią
kładziemy posmarowane pieczywo.
Nakładamy po kawałku łososia, sera,
rukolę i posiekaną cebulkę.
Na talerz wykładamy także pomidorki
koktajlowe.
Całość posypujemy rukolą.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)