Smakowita przekąska,
dzięki której dostarczymy organizmowi antocyjanów oraz pożytecznych bakterii
dla przewodu pokarmowego. Słodki smak jagody kontrastuje z kwaskowym smakiem
jogurtu.
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 1 garść jagód
- 1 garść czarnej porzeczki
- 1 łyżeczka kakao w proszku
- 1 łyżka otrębów owsianych
Jogurt, kakao, otręby
mieszamy łyżką.
Nakładamy do
pojemniczków i posypujemy owocami.
Można użyć owoców
mrożonych – rozmrozić delikatnie podgrzewając, rozmrażanie musi przebiegać
szybko.
Można serwować od razu
po sporządzeniu lub nałożyć do słoiczka i zabrać następnego dnia do pracy. U
mnie na zdjęciach obie wersje.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)