Autor: Hanna Lis
Wydawnictwo: Edipresse Książki
ISBN: 9788381640176
Data premiery: 2019-06-05
Doświadczenie zdobywane przez całe życie plus
doświadczenia kulinarne z różnych zakątków świata to przepis na niebagatelną
kuchnię i szczęśliwe posiłki w gronie najbliższych. Wzbogacą naszą kuchnię i
zaskoczą nowoczesnością, pysznymi smakami i kolorami. Zobaczmy więc czym jest
kulinarny świat Hanny Lis i pozwólmy się poprowadzić przez świat jej
kulinarnych inspiracji.
Autorskie przepisy zebrane w
książce sprawią, że staje się ona niepowtarzalna, wyróżniająca się na rynku
książek kulinarnych ciekawymi pomysłami, połączeniami smaków i sposobem
serwowanych dań.
Przepisy opatrzone są przepięknymi ilustracjami opisywanych potraw, składniki podają ilość osób, które zadowolą się daniem, a często zawierają dodatkowe wskazówki i zwierzenia autorki.
Kuchnia szwedzka, azjatycka,
meksykańska, żydowska, włoska, wietnamska, a może portugalska - każdy znajdzie
przepisy, które podbiją jego podniebienie i zawładną talerzem.
Domowy ser, azjatyckie placki z kukurydzy, a może tradycyjna botwinka lub domowy makaron - kto wie może to one staną się panami naszej kuchni. Mnie osobiście zaskoczył domowy big mac, dorsz w miodzie i steki z kalafiora. Poznamy tu także urozmaicone wykorzystanie jajek w kuchni, przepisy na ciekawe puree, potrawy mięsne, wegetariańskie, ryby, owoce morza, a także przekąski, śniadania lub makarony.
Domowy ser, azjatyckie placki z kukurydzy, a może tradycyjna botwinka lub domowy makaron - kto wie może to one staną się panami naszej kuchni. Mnie osobiście zaskoczył domowy big mac, dorsz w miodzie i steki z kalafiora. Poznamy tu także urozmaicone wykorzystanie jajek w kuchni, przepisy na ciekawe puree, potrawy mięsne, wegetariańskie, ryby, owoce morza, a także przekąski, śniadania lub makarony.
Oprócz przepisów kulinarnych Hanna
Lis przedstawi nam także fragmenty swoich podróży po świecie opatrzone żywymi opowieściami
i pachnące lokalną kuchnią. Dowiemy się skąd czerpie inspiracje do swoich dań
oraz wyjawi nam sekrety swojej kuchni.
Niestandardowe połączenia typu mozzarella z brzoskwinią i zmysłowe marynaty sprawią, że nasze menu zostanie odświeżone, a goście uraczeni nowymi potrawami będą nas częściej odwiedzać.
Polecam zarówno wprawionym
kucharzom, jak i kuchennym laikom, bo zawsze jest dobry moment, aby spróbować
światowego menu w domowym zaciszu.
Lubie eksperymentowac w kuchni, wiec recenzja mi sie podoba
OdpowiedzUsuń