Sałatka jajeczno-sałatowa



Dziś zaprezentuję przekąskę z zieleniną i cudownym darem kur – jajkami : )


Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 pomidory malinowe
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny


Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Ostudzone jajka obieramy, kroimy w ósemki.

Myjemy pomidory i sałatę.

Pomidory kroimy w dużą kostkę, sałatę osuszamy i rwiemy w kawałki.
 
Pomidory, sałatę, jajka – umieszczamy w misce i przyprawiamy, solimy.

Polewamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i jogurtem naturalnym.

Smacznego : )
















- -

Komentarze