Makaron spaghetti pełnoziarnisty z warzywami w śmietanie




Jedna z moich ulubionych potraw. Smak śmietany i warzyw nadaje ciekawego smaku, danie nadaje się do jedzenia na ciepło i zimno.


Składniki:
 
  • 200 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • ok. 5 dużych rzodkiewek
  • 1 por
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki sezamu
  • duża szczypta czarnego pieprzu, sól, pieprz ziołowy, bazylia
  • 300 ml śmietany homogenizowanej 18%

Marchewkę obieramy i kroimy wzdłuż obieraczką do warzyw.

Makaron z marchewką gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy.

Pomidory, paprykę, rzodkiewkę, szczypiorek i pora myjemy.

Pomidory, paprykę, rzodkiewkę – kroimy w kawałki. Szczypiorek i pora siekamy.

Składniki wraz z makaronem z marchewką umieszczamy w misce, dodajemy sezam i przyprawy. Dolewamy śmietanę. Mieszamy. 

Smacznego !








- -

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)