Sałatka rzodkiewkowa z awokado z makaronem pełnoziarnistym i makrelą

 


Sałatka może być przekąską lub daniem obiadowym, jedzonym na zimno.


Składniki:

  • 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego pióra
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 awokado
  • sok z połowy cytryny
  • 1 czerwona papryka
  • kilka kłączy szczypiorku
  • 1 opakowanie – 200 g – serka wiejskiego ziarnistego
  • kilka nerkowców
  • 1 wędzona makrela
  • kurkuma, pieprz czarny mielony, bazylia
  • sól

 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.

Rzodkiewki myjemy, odcinamy kocówki i kroimy w ćwiartki.

Paprykę myjemy, wydrążamy pestki i kroimy w kostkę.

Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.

Szczypiorek myjemy, osączamy i siekamy.

Makrelę pozbawiamy ości, ściągamy skórę i rwiemy w kawałki.

Makaron, rzodkiewki, szczypiorek, awokado, makrelę, paprykę i serek wiejski umieszczamy w misce i mieszamy.

Przyprawiamy i ewentualnie solimy.

Mieszamy i spożywamy ze smakiem : )


Smacznego !









 


- -

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)