Smaczna pasta ze świeżą pietruszką i orzeźwiającą trawą cytrynową.
Składniki:
- 20 dkg białego sera półtłustego
- pęczek natki pietruszki
- 1 duży pomidor
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 0,5 łyżeczki ciętej trawy cytrynowej
- sól, pieprz ziołowy, kurkuma
- 1 łyżka oleju lnianego
Pomidora i pietruszkę myjemy.
Pomidora kroimy w ćwiartki.
Jajka, pomidora, pietruszkę, olej lniany i przyprawy umieszczamy w blenderze i blendujemy do
uzyskania jednolitej masy.
Smacznego !
- -
Pasta jajeczna!!! Wiedziałam, że o czymś zapomniałam ;)
OdpowiedzUsuńNo to gotujemy jajka i do dzieła :)
UsuńJak ja dawno nie jadałam pasty jajecznej, a ta aż kusi kolorem i wyglądem.
OdpowiedzUsuńDziekuję :)
UsuńOd lat nie jadłam takiej pasty - muszę sobie zrobić powrót do smaków dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńPasty wracają do łask, szczególnie wege, gdyż stanowią świetne śnadanie.
UsuńPrzyznam szczerze, że nigdy nie jadłam pasty jajecznej ;-)
OdpowiedzUsuńTo trzeba nadrobić te zaległości kulinarne :)
UsuńPasta jajeczna to coś co lubią moje dzieci. Ale z trawą cytrynową nigdy nie robiłam!
OdpowiedzUsuńDodaje lekki posmak, choć mozna ja pominąć gdy mamy trudności z jej zakupem.
OdpowiedzUsuńAh... Nie mogę się doczekać, aż będzie mi dane spróbować
OdpowiedzUsuńMiło to słyszeć. dziekuję :)
OdpowiedzUsuń