Seria:
Domowy wyrób
Producent:
Wydawnictwo RM
Autor:Walter
Trausner
Liczba
stron:196
Rok
wydania:2016
Co
powstanie, gdy zmieszamy garść teorii, piękne przepisy, porady
mistrzów kuchni i owoce z odrobiną soku z cytryny? Oczom
czytelników ukaże się piękne dzieło – książka „Domowe
przetwory” Waltera Trausnera.
Pięknie
wydana, obfitująca w kolorowe ilustracje wprawiające w dobry humor
i cieszące
oko.
Przetwory i potrawy przedstawione tak wyraziście, że niemalże
czułam ich smak i zapach, woń podgrzewanych pomarańczy wprawił w
błogi nastrój, a aromat przypraw korzennych wypływał z książki
jak za sprawą czarodziejskiej różdżki.
Przetwory
zamknięte w słoiczki nie są już tylko uzupełnieniem spiżarni na
zimę, stanowią nieocenione źródło ciekawego, wyrazistego smaku,
stanowią uwieńczenie wielu potraw, deserów, obiadów. Codziennie
spotykamy piękne dekoracyjne słoiczki w sklepach, które kuszą nas
swoimi kształtami, zawartością i pięknym kolorem. Wykorzystajmy
więc wiedzę zawartą w książce, aby stać się czarodziejem
natury i czerpać z wiedzy mistrzów w tej dziedzinie.
przetworów
oraz przepisy podstawowe, np. na dżemy czy żel owocowy. Obojętne
czy jesteś wprawioną w boju gosposią domową – czy też
rozpoczynasz swoją przygodę z przetworami – ścieżka wytyczona w
książce poprowadzi Cię do celu, jakim jest piękny, aromatyczny
słoiczek dżemu lub marmolady.
Jak
przygotować słoik na przetwory, jakie surowce wybierać, jak
wyposażyć kuchnię, aby sprawnie przygotować surowce do
przetworów? To część informacji, które dostarcza nam lektura.
Już
dziś zacznijmy wykorzystywać dobrodziejstwa następujących po
sobie pór roku, a radość samodzielnego przygotowywania przetworów
doda nam energii i zapału, a może nawet wywoła uśmiech na twarzy
niejednego łasucha : ) Ja zacznę od dżemu pomarańczowego i już
nie mogę doczekać się gdy wyląduje on na moim stole jako
smakowity dodatek do omleta.
- -
Coś dla każdej gotującej pani domu. ;)
OdpowiedzUsuńDla pana domu tez:)
OdpowiedzUsuńSuper książka!
OdpowiedzUsuńPolecam : )
OdpowiedzUsuńOj, nie dla mnie! Nie robię żadnych przetworów.
OdpowiedzUsuńNawet jak nie robisz przetworów a wpadnie Ci ta książka w ręce - to zawiera pomysły na wykorzystanie np. dżemów w pysznych deserach czy też jako dodatek do mięs.
Usuńa czy w książce są też przepisy na przetwory np z mango albo fig? :)
OdpowiedzUsuńZ figami były przepisy na pewno i wskazówki dotyczące zakupu fig:)
Usuń