Jajecznica
na słodko? Dlaczego nie! : ) Słodki banan to porcja węglowodanów,
a chrupiący mak doda charakteru naszej potrawie. Idealna przekąska
dla dzieci, chociaż zasmakuje też starszym głodomorom.
Składniki
na 1 porcję:
- 1 duży, dojrzały banan
- 1 jajko
- 1 łyżeczka maku
- olej kokosowy do posmarowania patelni.
Banana
rozdrabniamy widelcem, dodajemy rozbite jajko i mak.
Mieszamy
dokładnie, aż składniki się połączą i jajko rozpłynie w
masie.
Całość
mieszamy aż jajka się zetną.
Podawać
gorące. Świetnie smakuje z dodatkiem marmolady.
Smacznego
!
- -
raczej nie moje smaki, a jeśli chodzi o jajka to wole gotować sobie na miękko.
OdpowiedzUsuńja tez najbardziej lubie na miekko, ale czasem przyda sie odmiana :)
Usuń