Jajecznica bananowo makowa




Jajecznica na słodko? Dlaczego nie! : ) Słodki banan to porcja węglowodanów, a chrupiący mak doda charakteru naszej potrawie. Idealna przekąska dla dzieci, chociaż zasmakuje też starszym głodomorom.


Składniki na 1 porcję:
  • 1 duży, dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka maku
  • olej kokosowy do posmarowania patelni.


Banana rozdrabniamy widelcem, dodajemy rozbite jajko i mak.
Mieszamy dokładnie, aż składniki się połączą i jajko rozpłynie w masie.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego i wylewamy masę na patelnię.
Całość mieszamy aż jajka się zetną.
Podawać gorące. Świetnie smakuje z dodatkiem marmolady.

Smacznego !











- -

Komentarze

  1. raczej nie moje smaki, a jeśli chodzi o jajka to wole gotować sobie na miękko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez najbardziej lubie na miekko, ale czasem przyda sie odmiana :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)