Oliwkowa sałatka pomidorowa


Dawno nie jadłam zielonych oliwek, bo wolę czarne, więc dziś przepis na sałatkę z ich udziałem. Sezam doda nam kwasów omega 3, a pietruszka witaminy C.

Składniki:
  • 2-3 duże pomidory
  • ok. 15 zielonych oliwek
  • 2 łyżki sezamu
  • 150 ml śmietany 18%
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół cebuli
  • sól, pieprz ziołowy, majeranek, oregano
Pomidory myjemy i kroimy w dużą kostkę.

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w plastry.

Natkę pietruchy myjemy i siekamy.

Pomidory, cebulę, pietruszkę, sezam, oliwki i przyprawy umieszczamy w misce i mieszamy. Dodajemy śmietanę i jemy.


Smacznego !
 
 

Komentarze

  1. jak dla mnie troszeczkę za mokra, ale fajne połączenie składników :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Można dać mniej śmietany. Dziekuję : ) Składniki rzeczywiście współgrają ze sobą i sałatka smakuje świetnie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)