Mintaj w panierce

 

Dawno nie jadłam ryby, więc upolowałam w sklepie mrożony filet z mintaja. Waga ok. 200 g.


Składniki:
  • filet z mintaja mrożony ok. 150 – 200 g na osobę
  • 1 całe jajko
  • olej kokosowy do smażenia
  • sól
  • 1 łyżka mąki pszennej

Rybę myjemy.

Na talerzu rozbijamy umyte jajko, solimy i mieszamy.

Dodajemy mąkę.
 
Rybę obtaczamy w przygotowanej panierce.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego.

Na rozgrzany olej wrzucamy rybę i smażymy z obu stron.

Podawać ciepłą rybę.

U mnie w towarzystwie zupy krem z bakłażana. Polecam to połączanie – pyszne i sycące.


Smacznego !





Komentarze

  1. Pysznosci nad pysznosciami. Ktos tu chyba nie wytrzymal do konca sesji zdjeciowej i potargal szczupaka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale Pani Agnieszko, nie dla mrożonych ryb!

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja wlasnie najbardziej lubie z mrozonych, bo tanio i dobrze. A z rostopionej glazury, ktorej jest z 50% masy, robie zupe. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie zawsze mozna kupic swieza rybe. Mrozone tez maja wiele wartosci odzywczych, poza tym sa latwo dostepne i nie sa opakowane w szkodliwe opakowania - jak ryby "swieze". I nie spotkamy w nich tych bakterii, na ktore mozemy sie natknac jedzac paczkowane swieze ryby. Wiec wybor zalezy od nas :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)