Świetnie
smakuje na zimno i na ciepło – jako obiad. Żelazo, witaminy i
beta karoten – to jej główne zalety.
Składniki:
- 4 liście sałaty masłowej
- 2 pomidory
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 łyżki sezamu jasnego
- 15 dkg białego sera
- ok. 10 oliwek czarnych
- 1 garść rodzynek
- 1 ząbek czosnku
- makaron pióra pełnoziarnisty
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, majeranek, oregano
- olej kokosowy
Makaron
gotujemy w osolonej wodzie.
Czosnek
obieramy, myjemy i miażdżymy.
Olej
kokosowy podgrzewamy na patelni i dodajemy do niego szpinak.
Myjemy
sałatę i pomidory.
Sałatę
rwiemy w kawałki, a pomidory kroimy w ósemki.
Sałatę,
pomidory, sezam, pokruszony biały ser, rodzynki i oliwki –
umieszczamy w misie i mieszamy.
Dodajemy przyprawy i solimy.
Odcedzamy
makaron, studzimy i dodajemy do misy.
Całość
mieszamy.
Można
jeść na ciepło lub na zimno.
Smacznego
!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)