Autor:
Tadeusz Barowicz
Wydawnictwo:
Rea
Rok
wydania: 2017
Ilość
stron: 128
Gdyby
książka za sprawą magicznego przycisku podawała na talerz wędzone
ryby, o których w niej mowa – na pewno egzemplarzy zabrakłoby w
księgarniach.
Smak
i aromat wypływający z opisu ryb wędzonych samodzielnie
oddziaływał na moje zmysły w trakcie czytania, zarówno gdy
poznawałam budowę wędzarni, jak i szczegóły dotyczące wędzenia
poszczególnych gatunków.
Rodzaje
wędzenia, wskazówki dotyczące korzystania z wędzarni, opcje
wyboru w zależności od możliwości finansowych czy też potrzeb
czytelnika – zachęcą do podjęcia działań jeszcze nie
zdecydowanych fanów wędzenia. Praktyczne porady dotyczące
przygotowania, przechowywania czy też wyboru odpowiednich gatunków
ryb pomogą czytelnikowi w wyborze najlepszej dla siebie opcji.
Nawet
jeśli nie planujemy założyć własnej wędzarni – wiedza zawarta
w książce pomoże nam w podejmowaniu decyzji zakupowych gotowych
ryb wędzonych, określania ich jakości, świeżości czy też
zastosowania w potrawach.
Uroku
książce nadają piękne ilustracje, a gdybyśmy szukali inspiracji
na przygotowanie potrawy z wędzonej ryby – ciekawe przepisy
zaskoczą czytelnika prezentując między innymi: kiełbasę z ryb
czy też mus z łososia.
Zachęcam
do lektury : )
Muszę poszukać tej książki dla mojego męża :) Uwielbia wędzić. Ostatnio nawet kupiłem sobie nowiutkie wędzarnie bradley i chce zająć się produkcją wyrobów regionalnych.
OdpowiedzUsuńReniu to akurat pomysl na prezent na Swieta i na start produkcji :)
OdpowiedzUsuń