Pasta do chleba, łączy aromat
pomidora i pieczarek, łatwa do rozsmarowania i puszysta.
- 30 dkg białego sera półtłustego
- 2 duże pomidory
- 20 dkg pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- pieprz ziołowy, oregano, sól
- olej kokosowy
Zaczynamy od przygotowania pieczarek.
Obieramy je, myjemy i kroimy w grube plastry.
Ja kroiłam każdą z nich na 3
części.
Czosnek obieramy, kroimy w kostkę i
podsmażamy wraz z pieczarkami na oleju kokosowym. Solimy i doprawiamy oregano.
Następnie studzimy.
Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki.
Ser rozdrabniamy i wrzucamy do
blendera.
Dodajemy pomidora, ostudzone
pieczarki i pieprz ziołowy.
Blendujemy do otrzymania jednolitej
masy. Ewentualnie dosalamy.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)