Pasta pieczarkowo-pomidorowa z twarogiem




 

Pasta do chleba, łączy aromat pomidora i pieczarek, łatwa do rozsmarowania i puszysta.

Składniki:

  • 30 dkg białego sera półtłustego
  • 2 duże pomidory
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz ziołowy, oregano, sól
  • olej kokosowy


Zaczynamy od przygotowania pieczarek. Obieramy je, myjemy i kroimy w grube plastry.
Ja kroiłam każdą z nich na 3 części.

Czosnek obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy wraz z pieczarkami na oleju kokosowym. Solimy i doprawiamy oregano. Następnie studzimy.

Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki.

Ser rozdrabniamy i wrzucamy do blendera.

Dodajemy pomidora, ostudzone pieczarki i pieprz ziołowy.

Blendujemy do otrzymania jednolitej masy. Ewentualnie dosalamy.

Smacznego !
 




Komentarze