Zawsze staram się, aby mieć w
lodówce pieczarki i cukinię na tak zwaną czarną godzinę. Potraw, które możemy z
nich przyrządzić jest kilka, a dziś przedstawię jedna z nich.
- 0,6 kg pieczarek
- 1 duża lub 2 małe cukinie
- 1 duża marchewka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- koncentrat pomidorowy – 1 słoiczek
- 1 łyżka sosu sojowego Tamari
- kurkuma, pieprz, pieprz ziołowy, sól
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy w podwójnej
ilości osolonej wody – tutaj w 1 szklance wody.
Pieczarki, marchewkę, cebulę,
czosnek i cukinię obieramy i myjemy.
Kroimy w plastry.
Czosnek drobno kroimy i odkładamy
na 10 minut.
Warzywa umieszczamy w rondlu,
zalewamy wodą i dusimy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, sos
sojowy i przyprawy. Solimy.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)