niedziela, 30 lipca 2017

Koktajl bananowo-jagodowy z błonnikiem




Owoce zawarte w koktajlu dodadzą nam mocy i energii do działania. Wzbogacenie koktajlu błonnikiem w postaci zarodków pszennych i płatków owsianych podniesie jego walory zdrowotne.


 
Składniki:
  • 1 duży banan
  • pół szklanki jagód
  • 1 łyżka zarodków pszennych
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżeczka kakao w proszku
  • sok z połowy cytryny



Jagody myjemy lub rozmrażamy jeśli kupiliśmy mrożone.

Banana obieramy.

Z połowy cytryny wyciskamy sok.

Banana, jagody, sok z cytryny, kakao, zarodki pszenne i płatki owsiane umieszczamy w blenderze i blendujemy ok. 1-2 minut.

Koktajl gotowy.


Smacznego !









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)