Energetyzująca, prosta w wykonaniu
i oryginalna pasta do kanapek lub faszerowania warzyw i jaj. Innowacyjność
zyskuje przez dodanie liści mniszka lekarskiego.
Składniki:
- 20 dkg białego sera półtłustego
- 3 liście mlecza
- 2-3 gałązki natki pietruszki
- kilka liści rukoli
- 1 pomidor średniej wielkości
- pieprz ziołowy, sól
Pomidora myjemy, wykrawamy zielony
środek i kroimy w ćwiartki.
Liście mlecza, rukolę i pietruszkę
myjemy.
Ser, zieleninę, pomidora, przyprawy
i sól umieszczamy w blenderze i blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji.
Gotowe !
Smacznego !
Czy te mlecze mogą być z łąki?
OdpowiedzUsuńJadłbym!
OdpowiedzUsuńDawos - oczywiscie :) Pamietaj tylko, aby je umyc dokladnie, bo moga miec kontakt ze zwierzetami.
OdpowiedzUsuńZjadłbym : )
OdpowiedzUsuń