Wiosenna pasta mleczowo twarogowa z zielenią





Energetyzująca, prosta w wykonaniu i oryginalna pasta do kanapek lub faszerowania warzyw i jaj. Innowacyjność zyskuje przez dodanie liści mniszka lekarskiego.


Składniki:
 

  • 20 dkg białego sera półtłustego
  • 3 liście mlecza
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • kilka liści rukoli
  • 1 pomidor średniej wielkości
  • pieprz ziołowy, sól


Pomidora myjemy, wykrawamy zielony środek i kroimy w ćwiartki.

Liście mlecza, rukolę i pietruszkę myjemy.

Ser, zieleninę, pomidora, przyprawy i sól umieszczamy w blenderze i blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji.


Gotowe ! 


Smacznego !












Komentarze

  1. Czy te mlecze mogą być z łąki?

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowymaja 17, 2017

    Jadłbym!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawos - oczywiscie :) Pamietaj tylko, aby je umyc dokladnie, bo moga miec kontakt ze zwierzetami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowymaja 19, 2017

    Zjadłbym : )

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)