Szybka, o z decydowanym smaku,
przypominająca gotowe pasty ze sklepu, ale wykonana własnoręcznie ze
sprawdzonych i bezpiecznych składników. Doskonała zarówno do smarowania kanapek,
jak i do faszerowania jajek.
- 1 pomidor lub kilka koktajlowych
- 25 dkg białego sera
- garść naci pietruszki
- 10 dkg wędzonego łososia
- pieprz, pieprz ziołowy
- 3 żółtka jaj ugotowanych na twardo – opcjonalne
Pomidorki myjemy.
Nać pietruszki myjemy i osuszamy.
Jajka ugotowane na twardo kroimy na
połówki i wydrążamy z nich żółtka.
Pomidory, nać pietruszki, ser
biały, żółtka jaj, przyprawy i łososia umieszczamy w misie blendera i
blendujemy, aż pasta będzie miała kremową konsystencję.
Pastą polecam faszerować jajka, np.
na Wielkanoc.
Można smarować pieczywo. Smakuje
znakomicie i dużo lepiej niż sklepowe pasty.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)