Szukaj na tym blogu

wtorek, 23 maja 2017

Deser bananowo-jogurtowo-jagodowy z kakao i płatkami migdałowymi

 
 
 
Deserek, który w lecie najlepiej smakuje schłodzony. W przeciwieństwie do zwykłych słodyczy – dostarczy nam zarówno energii – kakao, jak i antyoksydantów nieprzetworzyonych i nie poddanych wysokim temperaturom.
 
 
 
Składniki:
 
  • 1 banan
  • 350 ml jogurtu natutalnego 
  • 1 szkalnka jagód 
  • 1 garść płatków migdałowych 
  • 2 łyżeczki kakao w proszku 
  • 2 łyżki siemienia lnianego
 
 
 
Banana obieramy i kroimy w plastry.
 
Przygotowujemy 2 szklanki na deserki.
 
Na dno wlewamy cienką warstwę jogurtu, następnie posypujemy siemieniem lnianym.
 
Posypujemy jagodami, zalewamy jogurtem i posypujemy płatkami migdałowymi.
 
Wykładamy połowę plasterków banana, zalewamy pozostałym jogurtem.
 
Pozypujemy jagodami i kakao.
 
Schłodzić w lodówce.
  
 
Smacznego !
  

 

 


2 komentarze:

Dziękuję za komentarz