Pasta z wędzonej makreli, sera białego i pietruszki






Kolejna wersja pasty makrelowej, tym razem z twarogiem.


Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 2 plastry cebuli
  • pieprz, pieprz ziołowy
  • pęczek pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 20 dkg sera białego


Makrelę obieramy ze skórki i wyciągamy kręgosłup i ości. 

Makrelę rozdrabniamy w małe kawałki.

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w plastry. 2 plastry, które zużyjemy do pasty – kroimy w kostkę.

Pietruszkę myjemy i garść natki drobno siekamy.

Ser biały rozdrabniamy w kawałki.

Całość składników: makrelę, pietruszkę, cebulkę i ser biały umieszczamy w misce. 

Dodajemy jogurt naturalny i pieprzymy.

Pastą można smarować kanapki, faszerować paprykę, pomidora lub jajka.

Smacznego !

  


Komentarze