Pasta z wędzonej makreli i pietruszki






Dziś przepis na kolejną pastę, którą można wykorzystać na Święta Wielkanocne do faszerowania jajek lub też na co dzień na śniadanie lub kolację. Ja serwuję czasem na przyjęcie w domu.


Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 2 plastry cebuli
  • pieprz, pieprz ziołowy
  • pęczek pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek


Makrelę obieramy ze skórki i wyciągamy kręgosłup i ości. 
 
Makrelę rozdrabniamy w małe kawałki.

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w plastry. 2 plastry, które zużyjemy do pasty – kroimy w kostkę.

Pietruszkę myjemy i garść natki drobno siekamy.

Całość składników: makrelę, pietruszkę, cebulkę umieszczamy w misce. Dodajemy oliwę z oliwek i pieprzymy.

Pastą można smarować kanapki, faszerować paprykę, pomidora lub jajka.

Smacznego !


 

 

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)