Dziś
przepis na kolejną pastę,
którą można wykorzystać na Święta Wielkanocne do faszerowania jajek lub
też na co dzień na śniadanie lub kolację. Ja serwuję czasem na przyjęcie
w domu.
- 1 wędzona makrela
- 2 plastry cebuli
- pieprz, pieprz ziołowy
- pęczek pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Makrelę obieramy ze skórki i
wyciągamy kręgosłup i ości.
Makrelę rozdrabniamy w małe
kawałki.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w
plastry. 2 plastry, które zużyjemy do pasty – kroimy w kostkę.
Pietruszkę myjemy i garść natki
drobno siekamy.
Całość składników: makrelę,
pietruszkę, cebulkę umieszczamy w misce. Dodajemy oliwę z oliwek i pieprzymy.
Pastą można smarować kanapki,
faszerować paprykę, pomidora lub jajka.
Smacznego !
Zrobiłem. Zjadłem. Smakowało!
OdpowiedzUsuń