Pasta moskalikowo-twarogowa z pietruszką





Dziś przepis na rybną pastę z moskalików, o wyrazistym smaku. Gęsta, aromatyczna i naprawdę sycąca. 


Składniki:

  • 30 dkg twarogu półtłustego
  • 3 moskaliki
  • 1 plaster cebuli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka gałązek pietruszki
  • pieprz mielony


Moskaliki oczyszczamy z ogonków. Pietruszkę myjemy.
 
Plaster cebuli kroimy na kawałki.

Do misy blendera wrzucamy: kawałki sera białego, moskaliki pokrojone w kawałki, jogurt naturalny, pieprz, cebulę, pietruszkę.

Całość blendujemy ok. 3 minut, aż składniki utworzą jednolitą, aksamitną masę.

Smakuje doskonale zarówno od razu po przygotowaniu, jak i na następny dzień.

Smacznego!




 




Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)