Dziś przepis na rybną pastę z
moskalików, o wyrazistym smaku. Gęsta, aromatyczna i naprawdę sycąca.
Składniki:
- 30 dkg twarogu półtłustego
- 3 moskaliki
- 1 plaster cebuli
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka gałązek pietruszki
- pieprz mielony
Moskaliki oczyszczamy z ogonków.
Pietruszkę myjemy.
Plaster cebuli kroimy na kawałki.
Do misy blendera wrzucamy: kawałki
sera białego, moskaliki pokrojone w kawałki, jogurt naturalny, pieprz, cebulę,
pietruszkę.
Całość blendujemy ok. 3 minut, aż
składniki utworzą jednolitą, aksamitną masę.
Smakuje doskonale zarówno od razu
po przygotowaniu, jak i na następny dzień.
Smacznego!
fajne połączenie ;)
OdpowiedzUsuńSmakuje naprawdę ciekawie :)
OdpowiedzUsuń