Aromatyczna, słodko-kwaśna i sycąca
– to najważniejsze zalety potrawki obiadowej, którą dziś przedstawiam.
- 1 szklanka suchej, czerwonej fasoli
- 2 duże marchewki
- 1 cebula
- 200 gram dyni
- 1 pomarańcza
- makaron pełnoziarnisty
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, imbir, majeranek, lubczyk
Dzień przed przyrządzaniem potrawki
namaczamy fasolę na noc.
W osobnym garnku gotujemy makaron.
Gdy będzie gotowy – odcedzamy go.
Marchewki obieramy i kroimy w
plastry.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Dynię obieramy i ścieramy na tarce,
pomarańczę obieramy i kroimy w małe kawałki. Ja użyłam przygotowanego na zimę
musu dyniowo-pomarańczowego.
Dodajemy dynię i pomarańczę.
Następnie dodajemy odcedzony
makaron i ugotowaną fasolę.
Dodajemy przyprawy i całość
mieszamy.
Potrawka jest gotowa.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)