Szukaj na tym blogu

Zdrowie, witalność i dobre samopoczucie

Znajdziecie tu informacje na temat zdrowia, przyrody, medycyny naturalnej, wegetariańskie przepisy, recenzje tematycznych książek oraz artykuły dotyczące życia w harmonii ze światem. Odkryjecie także wkrótce wskazówki na temat przedmiotów pomagających w utrzymywaniu zdrowia i sprawności fizycznej.

Poruszamy kwestie żywienia wpływającego na nasz organizm. Przepisy przedstawiają nie tylko potrawy, ale są pomocne także w utrzymaniu zdrowia, sił witalnych oraz udanego samopoczucia.
Blog podzielony jest na części oznaczone etykietami - po prawej stronie pasek wyboru.
Zapraszam do obserwowania bloga oraz zapisu na newsletter : )
Żyjmy długo i zdrowo!

niedziela, 23 kwietnia 2017

Czerwona fasola w sosie dyniowo-marchewkowym



 

Aromatyczna, słodko-kwaśna i sycąca – to najważniejsze zalety potrawki obiadowej, którą dziś przedstawiam.

Składniki:

  • 1 szklanka suchej, czerwonej fasoli
  • 2 duże marchewki
  • 1 cebula
  • 200 gram dyni
  • 1 pomarańcza
  • makaron pełnoziarnisty
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, imbir, majeranek, lubczyk


Dzień przed przyrządzaniem potrawki namaczamy fasolę na noc.

Następnego dnia wodę wylewamy, fasolę zaś gotujemy w nowej, osolonej wodzie ok. 1 godziny.

W osobnym garnku gotujemy makaron. Gdy będzie gotowy – odcedzamy go.

Marchewki obieramy i kroimy w plastry.

Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Dynię obieramy i ścieramy na tarce, pomarańczę obieramy i kroimy w małe kawałki. Ja użyłam przygotowanego na zimę musu dyniowo-pomarańczowego.

W rondlu zagotowujemy wodę, dodajemy do niej marchewkę i cebulę. 

Dodajemy dynię i pomarańczę.

Następnie dodajemy odcedzony makaron i ugotowaną fasolę.

Dodajemy przyprawy i całość mieszamy.

Potrawka jest gotowa.

Smacznego :)





 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz