Świetna przekąska
popołudniowa lub dodatek do wytrawnego wina czerwonego. Oprócz walorów
smakowych zapewni nam porcję antocyjanów, białka, wapnia, magnezu. Wspaniałe
jest połączenie ostrości sera i słodko-kwaśnych owoców.
- 1 opakowanie sera koziego w plastrach
- pół szklanki mrożonej czarnej porzeczki i mrożonych jagód
- płatki migdałów do posypania
Ser kroimy w plastry i
wykładamy na półmisek.
Jagody i porzeczki
rozmrażamy na lekko podgrzanej patelni.
Owoce studzimy.
Dobrze jest, aby część
owoców rozpadła się, a część pozostała w całości.
Na kawałki sera
nakładamy owoce.
Pozostałe owoce
wykładamy na półmisek.
Całość oprószamy płatkami
migdałowymi.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)