Ser kozi z owocami jagodowymi





Świetna przekąska popołudniowa lub dodatek do wytrawnego wina czerwonego. Oprócz walorów smakowych zapewni nam porcję antocyjanów, białka, wapnia, magnezu. Wspaniałe jest połączenie ostrości sera i słodko-kwaśnych owoców.


Składniki:

  • 1 opakowanie sera koziego w plastrach
  • pół szklanki mrożonej czarnej porzeczki i mrożonych jagód
  • płatki migdałów do posypania


Ser kroimy w plastry i wykładamy na półmisek.

Jagody i porzeczki rozmrażamy na lekko podgrzanej patelni.

Owoce studzimy. 

Dobrze jest, aby część owoców rozpadła się, a część pozostała w całości.
 
Na kawałki sera nakładamy owoce.

Pozostałe owoce wykładamy na półmisek. 

Całość oprószamy płatkami migdałowymi.

Smacznego :)








 
 

Komentarze