Sałatka nadaje się do
jedzenia zarówno w domu jak i w podróży jako przekąska. Kasza jaglana pomaga z
alkalizacji organizmu i korzystnie wpływa na jelita. Towarzystwo warzyw to
uzupełnienie wartości odżywczych posiłku.
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- 20 czarnych oliwek
- 2 małe marchewki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 jajka na twardo
- sól, pieprz ziołowy, majeranek, oregano, kurkuma
- rzeżucha lub szczypiorek
Ostudzić.
Paprykę wydrążyć z
nasion, umyć i pokroić w kostkę.
Jajka i cebulę obrać, marchewki
obrać i umyć.
Jajka, cebulę i ogórka
pokroić w kostkę.
Marchewkę zetrzeć na
tarce o grubych oczkach.
Dokładnie wymieszać i
dodać oliwę z oliwek.
Rzeżuchę lub
szczypiorek posiekać, dodać do sałatki i posypać podane porcje.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)