Szukaj na tym blogu

czwartek, 9 marca 2017

Sałatka cukiniowo-marchewkowo-pomidorowa: kolorowa tęcza smaków



Sałatka z surowej marchwi i cukinii w towarzystwie suszonych pomidorów i oliwy z oliwek to bogactwo beta-karotenu

Składniki:

  • 2 marchewki
  • pół cukinii
  • 3 pomidorki suszone (6 połówek)
  • 2 plasterki cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 20 dkg sera białego
  • sól, pieprz ziołowy


Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Cukinię myjemy dokładnie i kroimy w cienkie plasterki.
Pomidory kroimy w małe kawałki.

Cebulę kroimy w kostkę.

Ser biały dzielimy w kostki.

Całość składników umieszczamy w misce i mieszamy. 

Doprawiamy i dolewamy oliwę z oliwek.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz