Szukaj na tym blogu

sobota, 18 marca 2017

Owocowo-cynamonowy deser z gruszką i awokado





Przedstawiam sposób na zjedzenie nawet pół awokado w owocowej przekąsce, która dostarczy nam zdrowych tłuszczów, a dzięki cynamonowi wspomoże odporność działając antybakteryjnie.

Składniki:

  • 1 gruszka
  • pół awokado
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • 1 łyżeczka miodu


Miód lekko podgrzewamy i mieszamy z cynamonem. 

Gruszkę i awokado myjemy i obieramy i kroimy w plastry.

Awokado skrapiamy sokiem z połowy cytryny.

Drugą połowę cytryny obieramy i kroimy w cienkie kawałki.

Kawałki gruszki, cytryny i awokado wykładamy na talerz, polewamy miodem z cynamonem.

Słodycz miodu miesza się z kwaskiem cytryny.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz