Koktajl banan-jagoda-awokado-maca-kakao





Słodko-kwaśny, prosty, pożywny – drugie śniadanie lub podwieczorek. Zawiera dużo witaminy C, antocyjanów, błonnik, a dzięki zawartości kakao dodaje energii i poprawia humor

Składniki:

  • 1 obrany banan
  • 1 – 2 ziarna surowego kakao (można pominąć lub zastąpić połową łyżeczki sproszkowanego kakao)
  • garść jagód i czarnych porzeczek
  • pół łyżki miodu
  • pół awokado
  • 1 łyżeczka płatków owsianych
  • pół łyżeczki sproszkowanej maca
  • sok z pół cytryny
  • 150-200 ml kefiru lub jogurtu naturalnego


Można użyć owoców mrożonych – rozmrozić delikatnie podgrzewając, rozmrażanie musi przebiegać szybko. 

Część jagód i porzeczek odkładamy na przyozdobienie koktajlu.

Składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji – około minuty.

Posypać jagodami i porzeczkami.

Pić od razu po sporządzeniu.

Smacznego :)

 

Komentarze