Słodko-kwaśny, prosty, pożywny –
drugie śniadanie lub podwieczorek. Zawiera dużo witaminy C, antocyjanów, błonnik,
a dzięki zawartości kakao dodaje energii i poprawia humor
- 1 obrany banan
- 1 – 2 ziarna surowego kakao (można pominąć lub zastąpić połową łyżeczki sproszkowanego kakao)
- garść jagód i czarnych porzeczek
- pół łyżki miodu
- pół awokado
- 1 łyżeczka płatków owsianych
- pół łyżeczki sproszkowanej maca
- sok z pół cytryny
- 150-200 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
Można użyć owoców mrożonych –
rozmrozić delikatnie podgrzewając, rozmrażanie musi przebiegać szybko.
Część jagód
i porzeczek odkładamy na przyozdobienie koktajlu.
Składniki wrzucamy do blendera i
blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji – około minuty.
Posypać jagodami i porzeczkami.
Pić od razu po sporządzeniu.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)