Szukaj na tym blogu

piątek, 3 marca 2017

Jagody z serem, migdałami i jogurtem



Mieszanka sera białego krowiego i koziego, do tego jagody, czarna porzeczka i jogurt naturalny – podwieczorek, deser, a może drugie śniadanie? Wybór należy do Was.

Składniki na 2 porcje:

  • 15 dkg sera białego krowiego
  • 2 plastry ok. 1 cm twarożku koziego
  • 8 migdałów
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • pół szklanki czarnej porzeczki i jagód


Przygotowujemy słoiczki lub szklaneczki.
 
Ser biały kroimy w kostkę. 

Na dno szklaneczek wykładamy grubą warstwę kostek sera białego.

Dodajemy po 4 migdały na porcję.

Posypujemy owocami jagodowymi i polewamy jogurtem naturalnym.

Następnie znów posypujemy owocami, dodajemy ser kozi, jogurt i ostatnie owoce.

Tak przygotowane słoiczki zdrowia zabieram często do pracy jako przekąskę.

Smacznego :)




 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz