Dekoracyjne, zielone
verriny to ciekawa propozycja na przyjęcie, śniadanie lub kolację. Urozmaicają
stół kolorami i warstwowym ułożeniem kolorów. Witaminy i białko roślinne
poprawią naszą kondycję i zastąpią chipsy podczas imprezy
- zielona pasta groszkowo-serowa – przygotowana wg przepisu w moim wpisie tutaj: http://teczasmakow.blogspot.com/2017/02/zielona-pasta-groszkowo-serowa.html
- 1/3 puszki kukurydzy
- 100 gram ugotowanego, mrożonego groszku
- pół awokado
- sok z 1/3 cytryny
- 2 łodygi szczypiorku
- 4 pomidorki koktajlowe
Przygotowujemy
przezroczyste szklaneczki lub słoiczki, w których będziemy układać kolejne
warstwy jedzenia.
Awokado obieramy i
kroimy w 1,5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na spód wykładamy
warstwę groszku, następnie pastę serowo-groszkową.
Następnie warstwa
awokado, pasty i znów posypujemy groszkiem.
Całość posypujemy
posiekanym szczypiorkiem.
Wersja z kukurydzą:
Posypujemy szczypiorkiem.
Na wierz możemy wyłożyć
pomidorki koktajlowe.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)