Ser podany w plastrach zachęca do
częstowania się, potrawa to kopalnia witamin i fitoskładników dla każdego
- 1 kulka sera mozzarella
- kilka liści ciemnej sałaty: masłowa, strzępiasta
- ok. 20 pomidorków koktajlowych
- 2-4 plasterki cebuli
- garść rukoli
- opcjonalnie: pieprz i sól do smaku
Sałatę i rukolę myjemy i odsączamy
z wody.
Pomidorki myjemy.
Cebulę obieramy i kroimy w plastry.
Ser odsączamy z zalewy i kroimy w
plasterki grubości ok. ¾ cm.
Przygotowujemy duży talerz na
podanie sera: wykładamy liście sałaty i rukoli, na środku kładziemy plastry mozzarelli,
pod nią wkładamy plastry cebuli (aby wystawały spod sera).
Na sałatę wrzucamy
pomidorki.
Można popieprzyć lub posolić wg
uznania.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)