Szukaj na tym blogu

sobota, 10 września 2016

Ser mozzarella w plastrach z sałatą, pomidorkami koktajlowymi i rukolą





Ser podany w plastrach zachęca do częstowania się, potrawa to kopalnia witamin i fitoskładników dla każdego

Składniki:

  • 1 kulka sera mozzarella
  • kilka liści ciemnej sałaty: masłowa, strzępiasta
  • ok. 20 pomidorków koktajlowych
  • 2-4 plasterki cebuli
  • garść rukoli
  • opcjonalnie: pieprz i sól do smaku

Sałatę i rukolę myjemy i odsączamy z wody. 

Pomidorki myjemy. 

Cebulę obieramy i kroimy w plastry.

Ser odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki grubości ok. ¾ cm.
 
Przygotowujemy duży talerz na podanie sera: wykładamy liście sałaty i rukoli, na środku kładziemy plastry mozzarelli, pod nią wkładamy plastry cebuli (aby wystawały spod sera). 

Na sałatę wrzucamy pomidorki. 

Można popieprzyć lub posolić wg uznania.

Smacznego :)



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz