Sałatkę możemy wykorzystać jako
pełny posiłek lub surówkę do obiadu
Składniki:
- 1 słoiczek marynowanego selera w paskach
- 1 szklanka suchej bordowej fasolki
- 2 duże ogórki kiszone
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu – opcjonalnie
- pół szklanki makaronu najlepiej pełnoziarnistego, o małej wielkości
- pieprz, sól, pieprz ziołowy
Fasolę zalewamy wodą na całą noc.
Następnego dnia wylewamy wodę,
gotujemy fasolę ok. 1-1,5 godziny w nowej wodzie, aż zmięknie.
Makaron gotujemy w lekko osolonej
wodzie.
Odcedzamy. Ja użyłam makaronu pszennego.
Seler odsączamy z zalewy.
Ogórki kroimy w kostkę.
Seler, fasolę, ogórki, makaron
umieszczamy w misce, dodajemy przyprawy, jogurt i ewentualnie majonez.
Mieszamy i solimy.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)