Sałatka ser mozzarella, pieczarki, marchewka, rukola, pomidorki, jogurt naturalny, łosoś wędzony





Wspaniałe, pożywne śniadanie lub przekąska w ciągu dnia. Świetnie nadaje się jako jedzenie na wynos. Dodaje energii, witamin i składników odżywczych

Składniki:

  • 1 opakowanie sera mozzarella w małych kulkach
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 1 marchewka
  • 8 pieczarek
  • rukola
  • łyżka oleju lnianego
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 4 jajka
  • pół czerwonej cebuli
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • pieprz, pieprz ziołowy, sól, ostra papryka

 
Marchewkę i pieczarki obieramy i myjemy. 

Pieczarki kroimy w ćwiartki, a marchewkę na pół.

Gotujemy na parze (i solimy) lub w osolonej wodzie ok. 20 minut. 

Marchewkę po ugotowaniu kroimy w plastry grubości do 1 cm.

Jajka gotujemy na twardo. Następnie kroimy w plastry.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
 
Pomidorki i rukolę myjemy.

Ser odcedzamy z zalewy.

Kawałki łososia kroimy w małe strzępy.

Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy łyżkę oleju, jogurt i przyprawiamy.


Smacznego :)



  
 





Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)