Odżywcza przekąska, masa do ciasta
lub dodatek do owsianki. Zasobna w antocyjany, kwasy tłuszczowe oraz błonnik.
Wspomaga przemianę materii, dostarcza energii oraz witamin
Składniki:
- 2 garści wyłuskanych orzechów włoskich
- 2 garści migdałów
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka kakao w proszku
- 1,5 łyżki miodu
- 1 łyżeczka zarodków pszennych
- 150-200 ml jogurtu naturalnego
- Owoce jagodowe spośród: borówka amerykańska, czarna jagoda, czarna porzeczka – 3 garści
Orzechy, migdały, miód, płatki
owsiane, zarodki pszenne i kakao wsypujemy do blendera i blendujemy.
Dodajemy jogurt naturalny i
ponownie blendujemy.
Masę nakładamy do miseczek, na nią
wykładamy owoce.
Smacznego :)
Super przepis!
OdpowiedzUsuń