Szukaj na tym blogu

czwartek, 2 lutego 2017

Deser orzechowo-kakaowo-jagodowy




 
Odżywcza przekąska, masa do ciasta lub dodatek do owsianki. Zasobna w antocyjany, kwasy tłuszczowe oraz błonnik. Wspomaga przemianę materii, dostarcza energii oraz witamin
 
Składniki:

  • 2 garści wyłuskanych orzechów włoskich
  • 2 garści migdałów
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka kakao w proszku
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka zarodków pszennych
  • 150-200 ml jogurtu naturalnego
  • Owoce jagodowe spośród: borówka amerykańska, czarna jagoda, czarna porzeczka – 3 garści


Orzechy, migdały, miód, płatki owsiane, zarodki pszenne i kakao wsypujemy do blendera i blendujemy.

Dodajemy jogurt naturalny i ponownie blendujemy.

Masę nakładamy do miseczek, na nią wykładamy owoce.

Smacznego :)






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz